Αρχική>ΝΕΑ>RealEnergy - Επιδότηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα 2023

Επιδότηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα 2023

hliakos smallΕπιδότηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα 2023. Δικαιούχοι και προϋποθέσεις.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα  «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα»

allazo-thermosifona-1024x512-1

 

 συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ!  https://allazothermosifona.gov.gr  Το  πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθούν συνολικά περίπου 120.000  ελληνικά νοικοκυριά, για τα οποία θα υπάρξει εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους και μείωση τουλάχιστον  210  εκατ. τόνων CO2 ανά έτος. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού, κατά περίπου 65%Η αντικατάσταση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών  θερμοσιφώνων με νέους σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες, θα επιδοτηθεί  με ποσοστό που κυμαίνεται από 50% έως 60%. Η επιδότηση θα δοθεί με τη μορφή voucher που θα αφαιρεθεί από την τελική τιμή του μοντέλου που θα επιλέξει ο ωφελούμενος, ανάλογα με το μέγεθος του ηλιακού, δηλαδή τον ωφέλιμο όγκο της δεξαμενής.

Σύμφωνα με τον Οδηγό του προγράμματος, επιλέξιμοι για επιδότηση είναι ηλιακοί θερμοσίφωνες με επιλεκτικούς συλλέκτες. Οι συλλέκτες της συγκεκριμένης κατηγορίας διαθέτουν επίστρωση τιτανίου, με αποτέλεσμα να έχουν πάνω από 91% απορρόφηση της ηλιακής ακτινοβολίας και απώλειες λιγότερο από 5%. Ως συνέπεια, ακόμη και με μικρή ηλιοφάνεια τις χειμερινές ημέρες, μπορούν να εξασφαλίσουν ζεστό νερό χρήσης, χωρίς να καταναλωθεί η παραμικρή κιλοβατώρα ρεύματος. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά για την επιλογή είναι η ποσότητα του ζεστού νερού που θα πρέπει να εξασφαλίζει ο ηλιακός, η οποία θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του νοικοκυριού. Ένας ηλιακός διπλής ενέργειας διαθέτει ηλεκτρική αντίσταση στο boiler, η οποία μπορεί να επιστρατευθεί σε περίπτωση παρατεταμένης συννεφιάς για να εξασφαλίσει ζεστό νερό. Από την άλλη πλευρά, ένας ηλιακός τριπλής ενέργειας μπορεί να αξιοποιήσει ως θερμαντικό μέσο και το ζεστό νερό της θέρμανσης.Τα μοντέλα διαφοροποιούνται επίσης με κριτήριο το αν προορίζονται να εγκατασταθούν σε σκεπές ή σε ταράτσες.

Στην δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, υπάρχουν και ηλιακοί οριζόντιας τοποθέτησης (ή οριζόντιου συλλέκτη). Επιλέξιμοι για το πρόγραμμα είναι ηλιακοί που συνοδεύονται κατ’ αρχάς από το σήμα CE, κάτι που σημαίνει πως το ηλεκτρικό τμήμα τους (αντίσταση στο boiler) πληροί τα πρότυπα ασφάλειας της Ε.Ε. Επίσης, προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη πιστοποίησης Solar Keymark, η οποία θα καλύπτει είτε αποκλειστικά στους συλλέκτες (τα πάνελ του ηλιακού), είτε ολόκληρο το σύστημα.

H εταιρεία μας συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα " Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα" διαθέτοντας πιστοποιημένους Ηλιακούς θερμοσίφωνες με επιλεκτικούς συλλέκτες τελευταίας τεχνολογίας και μάλιστα Ελληνικής Κατασκευής! Με την καλύτερη σχέση απόδοσης-τιμής, φροντίζουμε πάντα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη!

Sample Banner-Footer White

«Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη’».

 

 

Πηγές: (ΕΘΝΟΣ)  Imerisia.gr & newmoney.gr

 

The Best Bookmaker Betfair Review betfair cvisit from here.