Αρχική>Κλιματισμός

Κλιματισμός

Τα συστήματα κλιματισμού της Real Energy σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον και να απολαύσετε το κλίμα μέσα στο σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Οι καλαίσθητες εσωτερικές μονάδες θερμαίνουν και δροσίζουν το χώρο σας, αλλά επίσης προσφέρουν και άλλα πλεονεκτήματα, όπως την παραγωγή καθαρού και υγιεινού αέρα, την αφύγρανση της ατμόσφαιρας και την αποφυγή εμφάνισης μούχλας. Οι προηγμένες τεχνολογίες inverter και αντλίας θερμότητας στις οποίες βασίζονται τα προϊόντα μας παρέχουν άριστη αποδοτικότητα όλο το χρόνο.

Αρχή λειτουργίας

Η λειτουργία των κλιματιστικών βασίζεται στον αποκαλούμενο κύκλο της ψύξης και λειτουργούν σαν αντλία θερμότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ψυκτικό αέριο – κατά κόρον χρησιμοποιείται το φρέον. Αλλαγές στην πίεση και τη θερμοκρασία του φρέον μεταβάλλουν την κατάστασή του σε υγρή ή αέρια με αποτέλεσμα την πρόσληψη ή την αποβολή θερμότητας.

Πιο συγκεκριμένα, όταν θέλουμε να ψύξουμε το χώρο μας, το κλιματιστικό μέσω του ψυκτικού ρευστού απορροφάει τη θερμοκρασία του χώρου που θέλουμε να ψύξουμε και την αποβάλλει στο εξωτερικό περιβάλλον. Αντίστοιχα, όταν θέλουμε να θερμάνουμε το χώρο μας, απορροφά θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον και την αποβάλλει στο χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε.

Για να μπορέσει το ψυκτικό ρευστό να πραγματοποιήσει τις παραπάνω ανταλλαγές θερμότητας χρειάζεται ενέργεια, την οποία ενέργεια παρέχει η «καρδιά» του κλιματιστικού, ο συμπιεστής.

Τεχνολογία Inverter

Για επίτευξη οικονομίας χρησιμοποιείται η τεχνολογία inverter, η οποία ελέγχει τον συμπιεστή. Τα μηχανήματα inverter έχουν την ικανότητα να μεταβάλλουν τον αριθμό των στροφών του μοτέρ τους ανάλογα με τις ανάγκες. Έτσι, αποδίδουν στην αρχή το μέγιστο και εν συνεχεία μειώνουν την ισχύ του συμπιεστή για να συντηρήσουν τη θερμοκρασία. Όλη αυτή η έξυπνη λειτουργία έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση κατά 40-50% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Η διαφορά τους, λοιπόν, με τα συμβατικά μηχανήματα είναι ότι φτάνουν πιο γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία, διότι η λειτουργία τους συνδέεται με τη συνεχή προμήθεια σε χαμηλά επίπεδα ενέργειας στον συμπιεστή και διατηρούν το χώρο στην επιθυμητή θερμοκρασία. Έτσι, μειώνεται ο χρόνος ενάρξεων λειτουργίας κατά 1/3. Σε αντίθεση, στα συμβατικά μηχανήματα πραγματοποιείται κανονική εκκίνηση κάθε φορά, ενώ παράλληλα ο θόρυβος του μηχανήματος είναι πιο έντονος.

Βαθμός απόδοσης SCOP και SEER

SCOP «εποχιακός συντελεστής απόδοσης»: είναι ο συνολικός συντελεστής απόδοσης της μονάδας, αντιπροσωπευτικός για ολόκληρη την καθορισμένη εποχή θέρμανσης (η τιμή του SCOP αφορά καθορισμένη εποχή θέρμανσης), ο οποίος υπολογίζεται διαιρώντας την ετήσια απαιτούμενη θέρμανση αναφοράς δια της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση.

SEER «εποχιακός βαθμός ενεργειακής απόδοσης»: είναι ο συνολικός βαθμός ενεργειακής απόδοσης της μονάδας, αντιπροσωπευτικός για ολόκληρη την εποχή ψύξης, ο οποίος υπολογίζεται ως λόγος της ετήσιας απαιτούμενης ψύξης αναφοράς προς την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη.

 

Πλέον, η κοινοτική νομοθεσία επιβάλλει όλα τα νέα κλιματιστικά να έχουν ετικέτα «ενεργειακής σήμανσης». Από 01/01/2013 εφαρμόζεται ο νέος Κανονισμός Αξιολόγησης και Σηματοδότησης που αφορά όλα τα κλιματιστικά αέρος-αέρος με ψυκτική ισχύ εξόδου (ή θερμαντική ισχύ εξόδου, εάν παρέχεται μόνο θέρμανση) έως και 12kw που διατίθενται στην Ελληνική αγορά. Έτσι, ανάλογα με την ενέργεια που καταναλώνουν, τα κλιματιστικά ταξινομούνται στις εξής κατηγορίες ενεργειακής κλάσης:

 

ΕΝΕΡΓ. ΚΛΑΣΗ

SEER

SCOP

A+++

SEER >= 8.5

SCOP>= 5.1

A++

8,5>SEER>= 6.1

5.1>SCOP>= 4.6

A+

6.1>SEER>= 5.6

4.6>SCOP>= 4.0

A

5.6>SEER>= 5.1

4.0>SCOP>= 3.4

B 

5.1>SEER>= 4.6

 

C 

4.6>SEER>= 4.1

 

D 

4.1>SEER>= 3.6

 

end faq

The Best Bookmaker Betfair Review betfair cvisit from here.